Tészta:
5 tojássárgája
25 dkg porcukor
15 dkg margarin
12 evőkanál tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Töltelék:
2 kg alma
cukor
vaníliás cukor
fahéj
2-3 evőkanál búzadara
Hab:
5 tojásfehérje
25 dkg porcukor
szeletelt mandula, dió
A tésztához 5 tojássárgáját kikeverünk 25 dkg porcukorral, 15 dkg margarinnal, 12 evőkanál tejjel, majd belekeverünk 30 dkg lisztet és egy csomag sütőport. Tepsibe simítjuk és félig megsütjük. A töltelékhez 2 kg almát megreszelünk, majd cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal kicsit megdinszteljük. Belekeverünk 2-3 evőkanál búzadarát. Az így elkészült tölteléket a tepsiben lévő tésztára simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük sülni. 5 tojásfehérjét felverünk kemény habbá, majd a belekeverünk 25 dkg porcukrot. Amikor a sütemény már majdnem kész, a habot az almára simítjuk és visszatesszük a sütőbe még egy kicsit szárítani. Tetejére szórhatunk darabolt mandulát, diót is, ezzel együtt szárítjuk.
Molnár Andrea receptje.
Forrás és még több recept itt található:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicZNtxKYINBhde6qn2JEJIaAbL_5UOHq6gy_9NdHzKfCytcm7D6Or7QahvxMngWyRFPoEJ_zaaPJyRYo5vEHVKke1YiEC2UBUIV3-UqJuyTvr4v0fx05tqBwwEOF1EjayvAMtSCmyg8lE/s1600/Habos+alm%C3%A1s.jpg)