Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 16 szelet bacon
- 4 paprika
- 2 sárgarépa
- 2 nagy hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 0,5 dl sör
- olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- friss rozmaring
- zellerlevél
- só, bors
Elkészítése:
A húsokat átkenjük a
fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A
zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe
tesszük. Ráhelyezzük a göngyölt csirkéket és mellészórjuk a
babérlevelet, a fokhagymát, a rozmaringot és a zellerlevelet. A sörbe
keverünk 3 evőkanál olívaolajat és a balzsamecetet, ezzel leöntjük a
húsokat. 40-50 perig sütjük 180 fokos sütőben. Néha megforgatjuk a
húsokat, hogy jól átsüljenek.
Forrás itt található: