Finomka (lengyel lepény)

KÉP


2 tojás
5 dkg margarin
10 dkg cukor
1 evőkanál méz
40 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
5 dl tej
4 evőkanál liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaó
tortabevonó csokoládé

A 2 egész tojást az 5 dkg margarinnal, a 10 dkg cukorral és az 1 evőkanál – gőz fölött langyosra melegített – mézzel összedolgozzuk, majd a 40 dkg liszttel és 1 kávéskanál szódabikarbónával összegyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk és vékony lapokká nyújtjuk, majd kisütjük.


A krémhez a 4 evőkanál lisztet a fél liter tejjel felfőzzük és kihűtjük. 20 dkg porcukrot 20 dkg margarinnal kikeverünk, és a főzött krémmel összedolgozzuk. Két részre osztva, egyik felét vaníliával, másik felét kakaóval ízesítjük-színesítjük.


A 3 lapot megtöltjük: alulra a barna, fölülre a fehér krém kerül. A tetejét csokimázzal vonjuk be. Csak másnap szeleteljük.



Éva receptje. 
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!

Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás és még több receptek:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...