Csokoládés kísértés – rengeteg krém, egyszerű recept, mámorító finomság!


Megosztás

 

 





Remek süti, nagyon sok csokoládéval!

Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál barna cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
8 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj
1 teáskanálnyi sütőpor

A krémhez:
6 dl habtejszín
15 dkg étcsokoládé
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanálnyi vaj
5 dkg keserű csokoládé
5 dkg apróra tört dió

Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Közben a csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk, belekeverjük a vajat, majd a kakaóport és kihűtjük, hozzáadjuk a tojássárgájához és a lisztet, sütőport is belekeverjük. Majd hozzáadjuk a tojáshabot is és kivajazott tortaformában 30 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A habot felverjük. Az étcsokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött felolvasszuk, belekeverjük a kakaóport és mikor kihűlt hozzáadjuk a habhoz. A keserű csokoládét apróra törjük és belekeverjük. Mikor a piskóta megsült kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel, majd rászórjuk a diót. A sütemény tetejét is bevonjuk a krémmel és hűtőbe tesszük legalább 30 percre, majd szeleteljük.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!


Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...