Megosztás
Remek süti, nagyon sok csokoládéval!
Hozzávalók a tésztához:
4 evőkanál liszt
4 evőkanál barna cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
8 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj
1 teáskanálnyi sütőpor
A krémhez:
6 dl habtejszín 15 dkg étcsokoládé 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor 1 teáskanálnyi vaj 5 dkg keserű csokoládé 5 dkg apróra tört dió |
Elkészítése:
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
A tojásokat ketté
választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a
cukorral. Közben a csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk, belekeverjük a
vajat, majd a kakaóport és kihűtjük, hozzáadjuk a tojássárgájához és a
lisztet, sütőport is belekeverjük. Majd hozzáadjuk a tojáshabot is és
kivajazott tortaformában 30 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük
a krémet. A habot felverjük. Az étcsokoládét a vajjal együtt vízgőz
fölött felolvasszuk, belekeverjük a kakaóport és mikor kihűlt hozzáadjuk
a habhoz. A keserű csokoládét apróra törjük és belekeverjük. Mikor a
piskóta megsült kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel, majd rászórjuk a
diót. A sütemény tetejét is bevonjuk a krémmel és hűtőbe tesszük
legalább 30 percre, majd szeleteljük.
Forrás itt található: