Hozzávalók:
- 60 dkg háztartási keksz
- 10 dkg töltetlen kakaós keksz
- 2 dl tej
- 5 dkg étcsokoládé
- 20 dkg vaj
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg barna cukor
A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg keserű csokoládé
- 1 teáskanálnyi vaj
- 3 evőkanál habtejszín
Elkészítése:
A kétféle kekszet és az étcsokoládét
apróra tördeljük. A vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet jól
összekeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. Nem kell forrni
hagyni! Egy kerek sütőformát kibélelünk fóliával és beletesszük a
kekszet. Mikor a szirup elkészült összedolgozzuk vele és jól
megnyomkodjuk, hogy álljon össze. 1 órán át hűtőben pihentetjük. A
csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat és a
tejszínt. A keksztortát kivesszük a formából, levesszük róla a fóliát
megkenjük a csokoládé mázzal. Fél órára visszatesszük a hűtőszekrénybe,
hogy megkeményedjen a máz és már szeletelhetjük is.
Forrás itt található: