KÉP
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
3 tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál tejföl
A megkenéshez:
sárgabaracklekvár
szilvalekvár
A krémhez:
1,5 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
4 dl tej
25 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 citrom leve
A tetejére:
porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, majd négy lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel. A margarint kikeverjük a porcukorral, beletesszük a citrom levét, majd ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinos krémmel.
Összeállítás:
Az első lapot megkenjük szilvalekvárral, rá a második lap, megkenjük a krémmel, harmadik lap, megkenjük a baracklekvárral, rá a negyedik lap. Tetejét megszórjuk porcukorral, másnap szeleteljük.
Nagyon mutatós, finom, nem túl édes sütemény.
Markos Mária receptje.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
3 tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál tejföl
A megkenéshez:
sárgabaracklekvár
szilvalekvár
A krémhez:
1,5 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
4 dl tej
25 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 citrom leve
A tetejére:
porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, majd négy lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel. A margarint kikeverjük a porcukorral, beletesszük a citrom levét, majd ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinos krémmel.
Összeállítás:
Az első lapot megkenjük szilvalekvárral, rá a második lap, megkenjük a krémmel, harmadik lap, megkenjük a baracklekvárral, rá a negyedik lap. Tetejét megszórjuk porcukorral, másnap szeleteljük.
Nagyon mutatós, finom, nem túl édes sütemény.
Markos Mária receptje.
Forrás és még több receptek: