Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 25 dkg margarin
- 45 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- baracklekvár
- 1 kg alma
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztához a cukrot a tojássárgájával és a margarinnal habosra
keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és tésztát
gyúrunk. Egy részét betesszük a mélyhűtőbe (kb. 30 dkg-ot), ebből lesz a
reszelék majd a tetején. A tészta nagyobbik részét egy zsírozott,
lisztezett, 30 × 40 cm-es tepsibe formáljuk úgy, hogy kis pereme is
legyen. Megkenjük baracklekvárral. A töltelékhez az almát meghámozzuk és
lereszeljük, majd jól kinyomkodva egyenletesen szétterítjük a tésztán. A
tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, rásimítjuk az
almára, erre pedig ráreszeljük a mélyhűtőből kivett tésztát. 180°C-ra
előmelegített sütőben készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.
Forrás itt található: