KÉP
Tészta:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
3-4 evőkanál tejföl
3 tojássárgája
csipet só
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Az 1/3 részét külön teszem a fagyasztóba, a 2/3-át hűtőbe, miközben elkészítem a tölteléket. Az almákat meghámozom és vékony szeletekre szelem, közben pedig a citrom levével locsolgatom, hogy ne barnuljon meg. Egy edényben a vízzel és némi citromlével felteszem, kicsit megpárolom, de nem főzöm széjjel. Amikor már megpárolódott, kihűtöm és összekeverem a pudinggal, amelyet por formájában adok hozzá. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd a kihűlt almákkal összeforgatom. A tészta nagyobbik részét kinyújtom és sütőpapiros sütőlapra teszem. Az almás habot rásimítom, majd a maradék tésztát a fagyasztóból kivéve ráreszelem. 180-200°C-on szép halvány barnára megsütöm.
Nagyon szuper finom sütemény!
Domján Mária receptje.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Tészta:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
3-4 evőkanál tejföl
3 tojássárgája
csipet só
Töltelék:
1,5 kg alma 1 dl víz 3 dkg margarin 1 citrom leve 10 dkg porcukor 3 tojásfehérje 1 csomag vaníliás pudingpor |
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Az 1/3 részét külön teszem a fagyasztóba, a 2/3-át hűtőbe, miközben elkészítem a tölteléket. Az almákat meghámozom és vékony szeletekre szelem, közben pedig a citrom levével locsolgatom, hogy ne barnuljon meg. Egy edényben a vízzel és némi citromlével felteszem, kicsit megpárolom, de nem főzöm széjjel. Amikor már megpárolódott, kihűtöm és összekeverem a pudinggal, amelyet por formájában adok hozzá. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd a kihűlt almákkal összeforgatom. A tészta nagyobbik részét kinyújtom és sütőpapiros sütőlapra teszem. Az almás habot rásimítom, majd a maradék tésztát a fagyasztóból kivéve ráreszelem. 180-200°C-on szép halvány barnára megsütöm.
Nagyon szuper finom sütemény!
Domján Mária receptje.
Forrás és még több receptek: