Mazsolás keksz szelet – a boltban nem kapsz ilyen finomat!


Ajánld ismerőseidnek! 





Hozzávalók
35 dkg háztartási keksz
10 dkg vágott dió
10 dkg mazsola
15 dkg vaj
2 dl tej
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor

A tetejére:
20 dkg tejcsokoládé
2 evőkanál tejszín



Elkészítése
A kekszet ledaráljuk és összekavarjuk a darabokra vágott dióval. A tejet, a vajat, a kakaót és a cukrot egy edénybe tesszük, lassú tűzön szirupot főzünk belőle, majd a kekszes masszára öntjük, hozzáadjuk a mazsolát is. Alaposan összekavarjuk, ha szeretnénk, adhatunk hozzá egy kevés rumaromát is.

 Sűrű masszát kell kapnunk, de ha nehéz vele dolgozni, még egy kevés tejet adhatunk hozzá, a keksz minőségétől függ, mennyit szív fel. Lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk a masszát. Minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz. A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a tetejére kenjük, hűtőbe tesszük, amíg megkeményedik a csokoládé, de ha áll néhány órát, még finomabb lesz.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...