Bámulatos diós csoda karácsonyra! Tökéletes finomság, villámgyors recept!







Hozzávalók

30 dkg liszt
15 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojás sárgája
fél teáskanál reszelt narancshéj
fél narancs leve
50 ml tej
A töltelékhez:
10 dkg vaj
15 dkg liszt
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
fél tasak sütőpor
2 tojásfehérje
A tetejére:
16 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj







Elkészítése
A tészta minden alapanyagát tálba tesszük és meggyúrjuk. A kész tésztát kettő egyenlő részre osztjuk.
A tölteléket is megcsináljuk: a vajat a cukorral kikavarjuk, a száraz hozzávalókat hozzáadjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk.
Az egyik lapot lisztezett felületen kinyújtjuk és vajazott tepsibe simítjuk, a tölteléket rákenjük. 



A másik lapot a tetejére tesszük és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.Amikor megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd a csokoládét a vajjal felolvasztjuk és bevonjuk vele. Kis pihentetés után fel is vagdoshatjuk.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...