Hozzávalók
8 tojásfehérje
20 dkg cukor
csipetnyi só
5 dkg kókuszreszelék
10 dkg darált mák
4 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
A krémhez:
8 tojássárgája 8 evőkanál cukor 3 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 25 dkg vaj 25 db kakaós keksz 1 dl főtt kávé (cukorral) A tetejére: 15 dkg étcsokoládé 1 teáskanál vaj |
Elkészítése
A tojások fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot is belekeverjük, tovább verjük a habot. A lisztet a sütőport, a diót és a kókuszreszeléket összekeverjük, hozzáadjuk. Egy 25×35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és beletesszük a tésztát. Közép meleg sütőben addig sütjük, míg aranybarna lesz a teteje. A tepsiben hagyjuk hűlni, majd tálcára tesszük. Az állaga nem lesz olyan mint a piskótáé, de ettől ne rémüljünk meg. Megcsináljuk a krémet. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. A pudingport a tejjel összedolgozzuk, a tojásos keverékhez adjuk és lassú tűzön folyamatosan kavargatva főzzük. Ha megfőtt, hagyjuk hűlni. A vajat habosra keverjük, a hideg krémből kanalazunk bele, folyamatosan keverjük. Mikor összedolgoztuk, a lapra simítjuk. A kakaós keksszel befedjük a krémet. A főtt kávét cukorral édesítjük és a kekszen eloszlatjuk. A csokoládét felolvasztjuk, belekavarjuk a vajat és bevonjuk vele a kekszet. Lehűtve szeleteljük.
Forrás itt található: