Mandula sütemény – Dupla adag a nyerő. Még nem találkoztunk olyannal, aki ne szerette volna!







Hozzávalók

25 dkg margarin
8 dkg darált dió
8 dkg porcukor
20 dkg finomliszt
5 dkg rétesliszt
3 ek Holland kakaó
A krémhez:

20 dkg porcukor
20 dkg margarin
4 ek liszt
4 dl tej
mandulaaroma


Elkészítése
A tésztát bekavarjuk, állni hagyjuk negyed órát, aztán a formákban kisütjük, hagyjuk kihűlni. A lisztből és tejből főzött krémet készítünk. Amikor kihűlt, belekeverjük a margarint, a cukrot, végül az aromát. A krémet kiskanállal a mandulába rakjuk és párosával összeragasztjuk.



Még nem találkoztunk olyannal, aki ne szerette volna! Ez a tészta nem a ragadós,  könnyen kijön a formából! Gyorsan haladunk, öröm dolgozni vele. Sima liszt kell a főzött krémhez és  tojás se kell bele! Jól süssük meg, akkor sérülésmentesen könnyen kijön a mandulaformából.

Forma a piacokon kapható!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...