Hozzávalók
25 dkg margarin
8 dkg darált dió
8 dkg porcukor
20 dkg finomliszt
5 dkg rétesliszt
3 ek Holland kakaó
A krémhez:
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
4 ek liszt
4 dl tej
mandulaaroma
Elkészítése
A tésztát bekavarjuk, állni hagyjuk negyed órát, aztán a formákban kisütjük, hagyjuk kihűlni. A lisztből és tejből főzött krémet készítünk. Amikor kihűlt, belekeverjük a margarint, a cukrot, végül az aromát. A krémet kiskanállal a mandulába rakjuk és párosával összeragasztjuk. |
Még nem találkoztunk olyannal, aki ne szerette volna! Ez a tészta nem a ragadós, könnyen kijön a formából! Gyorsan haladunk, öröm dolgozni vele. Sima liszt kell a főzött krémhez és tojás se kell bele! Jól süssük meg, akkor sérülésmentesen könnyen kijön a mandulaformából.
Forma a piacokon kapható!
Forrás itt található: