Hozzávalók
60 dkg cseresznye, meggy (ízlés szerinti, befőtt is jó)
5 tojás
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
25 dkg cukor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
30 ml olaj
Elkészítése
A tojások sárgáját a cukorral összekeverjük, beledolgozzuk az olajat, 15 dkg lisztet és a sütőport. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a másik masszához kavarjuk és két egyforma részre osztjuk. Az egyikbe beledolgozzuk az 5 dkg lisztet, a másikba a kakaóport. A fehér tésztát ízlés szerint vaníliával ízesíthetjük. Egy lekapcsolható oldalú 28 cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral, teszünk bele egy kanállal a fehér masszából, majd rá a barnából. |
Így rétegezzük, amíg el nem fogynak a tészták, majd elsimítjuk a felső réteget. A meggyet, vagy cseresznyét lecsöpögtetjük és a tetejére halmozzuk. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük, mikor langyosra hűlt kivesszük a formából. Porcukorral megszórva fogyasztjuk.
Forrás itt található:
Forrás itt található: