Áfonyás habos álom – ezt jól kitörpöltem, mint a csuda!







Hozzávalók

4 tojássárgája
20 dkg vaj
20 dkg cukor
2 dl tej
23 dkg liszt
1 tasak sütőpor
vaníliaaroma




A töltelékhez:
2 dl áfonyalekvár (cseresznye, vagy ízlés szerinti gyümölcs)
10 dkg áfonya (cseresznye, vagy ízlés szerinti gyümölcs)

A habhoz:
4 tojásfehérje
18 dkg cukor
vaníliaaroma


Elkészítése

A cukrot kikavarjuk a tojássárgájával, a vajat és a tejet is hozzáadjuk, robotgéppel kikeverjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük, hozzáadjuk, vaníliaaromával ízesítjük. A tésztát jól kikeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Közép meleg sütőben 25 percen át sütjük. A tojásfehérjéből a cukorral közben kemény habot verünk, vaníliaaromával ízesítjük. A tésztát kivesszük a sütőből és megkenjük a lekvárral, ráhalmozzuk a gyümölcsöt. A habot habzsákba tesszük és a lekvár tetejére nyomjuk, a süteményt nagyjából 5 percig sütjük még. Ha a hab teteje barna, akkor el is készült. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelhetjük.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...