Mennyei amerikai “Ding Dong” sütemény egy kis meglepetéssel a belsejében :-)








Nagyon finom csokis édesség selymes pillecukor töltelékkel és csoki bevonattal. Próbáld ki, ezzel nem csak a családot, hanem a vendégeket is elkápráztathatod :-).

Hozzávalók
Tésztához:
60 g szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
120 g kristálycukor
4 tojás
180 g liszt
1 teáskanál szódapor
60 g cukrozatlan kakaópor
2 dl tejföl


Töltelékhez:
100 g pillecukor
45 g szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
60 g porcukor
pár csepp vanília aroma

Bevonathoz:
3 dl főzőtejszín
180 g tejcsoki


Elkészítése
180 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy kb. 22 cm x 30 cm-es sütőtálat sütőpapírral bélelünk ki. Félretesszük.
Egy keverőtálban alaposan összekeverjük a vajat a cukorral.
Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elverjük. Keverés közben mindig kaparjuk le az edény szélére került tésztát.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a szódaport. Ezt és a tejfölt hozzáöntjük a vajas masszához.
A csokis masszát beleöntjük a sütőtálunkba és 25 percig sütjük a tésztát. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
Kivesszük a sütőből és sütőrácson teljesen kihűtjük.
Amikor kihűlt elkészítjük a pillecukros tölteléket.
Egy edényben megolvasszuk a pillecukrot. Levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a vajat. Kézi mixerrel simára keverjük. Hozzáadjuk a vanília aromát és a porcukrot és alaposan összekeverjük.
Kb. 5 centis kockákra vágjuk a sütinket.
Úgy töltjük meg őket, hogy mindegyik tetejéről levágunk egy kis réteget.
Mindegyik sütire teszünk 1-2 evőkanál tölteléket és letakarjuk a már levágott „kalapokkal”.
Amikor mindegyiket megtöltöttük, jöhet a bevonat.
Egy serpenyőben közepes hőfokon felforraljuk a tejszínt. Ebbe beledobáljuk a csoki kockákat és addig keverjük, amíg a csoki el nem olvad.
Félretesszük hűlni.
Sütőpapírral letakart tepsire ráteszünk egy sütőrácsot, majd erre helyezzük a sütijeinket. Mindegyikre kanalazunk a csoki öntetből. Egészen kihűtjük. Amikor a csoki megszilárdult, megfordítjuk a sütiket és az aljukat is leöntjük csokival. A kimaradt területekre is kenünk egy kis csokit.
Tálalás előtt hagyjuk, hogy a csoki mindenhol megszilárduljon.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...