Mindenki odavan érte! A könnyed meggyes sütit ezzel az egyszerű főtt krémmel csodássá teheted!
Hozzávalók
2 tojás
1,2 dl tej
1 dl olaj
15 dkg cukor
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
40 dkg meggy (befőtt is lehet)
A krémhez:
5 tojássárgája 5 evőkanál cukor 3 tasak vaníliás cukor 5 evőkanál liszt 5 dl tej 4 dl habtejszín 5 dkg kókuszreszelék |
Elkészítése
A tojásokat, a cukrot, a tejet és az olajat egy tálba tesszük, robotgéppel összekeverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport egy másik tálban összedolgozzunk, a tojásos krémhez kavarjuk. Közepes méretű tepsit sütőpapírral bélelünk és beleöntjük a tésztát. A lecsöpögtetett meggyet a tetejére szórjuk, majd 170 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, vaníliával, liszttel és tejjel kikavarjuk, majd kis lángon addig főzzük, amíg elkezd krémesedni. Mikor elkészült, kihűtjük. A habot felverjük és a krémhez kavarjuk, ízlés szerint adhatunk hozzá vaníliaaromát is, ha még ízesebb krémre vágyunk. A tészta tetején elsimítjuk a krémet, a kókuszreszeléket rászórjuk. Legalább egy órára hűtőbe tesszük és szeletelhetjük is.
Forrás itt található: