Habos, könnyű joghurtszelet







Hozzávalók
Tészta:
5 tojássárgáját kikavarunk 20 dkg cukorral habosra,fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet.



Mikor már jó habos,akkor hozzáadunk 20 dkg lisztet,amelyben elkavarunk 1 csomag sütőport.Végül hozzáadjuk a tojások felvert kemény habját.Sütőpapírral kibélelt,előmelegített sütőben 120°C fokon készre sütjük.
Míg sül,elkészítjük a krémet.

Krém:
Elkészítése
Bármilyen ízű joghurttal készíthetjük.
4 kis doboz 125g eper joghurtot összekavarunk egy csomag elkészített,langyosra hűtött zselatinnal(én a Dr.Oetker őrölt fehér étkezési zselatint 10g használom),közben felverünk 0,5 liter tejszínhabot jó keményre,mikor már látszik,hogy jól felverődött, megfelezem,a felébe beleöntöm az elkészített joghurtot és tovább verem kis fokozaton még egy kicsit.Ezt a joghurtos masszát rásimítom a kihült tortalapra és végül a félretett fehér tejszínhabot is rásimítom.Csokoládét reszelünk a tetejére.
Egyszerű,gyors és finom,mutatós süti! ha minden kéznél van,akkor 30 perc alatt ekűlkészíthető! JÓ ÉTVÁGYAT!! 


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...