Hozzávalók
Hozzávalók:
4 tojássárgája
6 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
6 evőkanál tej
6 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg tehéntúró 2 tojás 1 tasak vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 2 evőkanál búzadara 6 dkg mazsola 2-3 evőkanál porcukor (ízlés szerint) A habhoz: 4 tojásfehérje 5 evőkanál cukor |
Elkészítése
A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a vaníliát és jól kikeverjük. A lisztet és a sütőport is beledolgozzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben 15 percen át sütjük. A töltelék alapanyagait összedolgozzuk, kivesszük a süteményt a sütőből és a tetejére kenjük. További 15 percen át sütjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd kivesszük a süteményt és a túróra kenjük a habot. Tovább sütjük, amíg a hab szilárddá válik és a teteje aranyszínű lesz. Mikor elkészült, hagyjuk hűlni, majd felszeletelhetjük.
Forrás itt található: