Fatörzs egy igazi karácsonyi hangulatú ünnepélyes torta!







Hozzávalók
Hozzávalók
6 tojássárgája,
125 g cukor,
125 g dió,
zsemlemorzsa,
6 tojásfehérje,
vaj,
barackíz.




Krém:

1/4 kg vaj,
4 evőkanél cukor,
2 tojássárgája,
10 dkg étcsokoládé,
pisztácia vagy mandula.



Elkészítése

6 tojássárgáját habosra keverünk 125 g cukorral, majd 125 g darált diót, 2 kanál szitált zsemlemorzsát és 6 tojásfehérjéből vert kemény habot keverünk hozzá.
Kivajazott tepsiben megsütjük, a hosszából levágunk egy 3 cm széles csíkot és félretesszük.
A lapot most vastagon megkenjük barackízzel, és összesodorjuk.
A levágott csíkból kerek lapocskákat szúrunk ki. Ezek lesznek a ágai.
1/4 kg vajból, 4 evőkanál cukorból, 2 tojássárgájából kevés feketekávéban megpuhított 10 dkg csokoládéból gőz fölött sűrű krémet keverünk. Bevonjuk vele a ruládot, és itt-ott ráragasztunk egyet a kiszúrt korongokból, amelyeket szintén bevonjuk a krémmel.
Csillagnyomó csővel hullámos hosszanti krémcsíkokat nyomunk a bevonatra, hogy a fakérget utánozzuk vele, majd helyenként meghintjük hosszúkásra vagdalt pisztáciával vagy spenótlével megfestett mandulacsíkokkal. Ezzel utánozzuk a fatörzsön lévő mohát.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...