Hozzávalók
Hozzávalók
6 tojássárgája,
125 g cukor,
125 g dió,
zsemlemorzsa,
6 tojásfehérje,
vaj,
barackíz.
Krém:
1/4 kg vaj, 4 evőkanél cukor, 2 tojássárgája, 10 dkg étcsokoládé, pisztácia vagy mandula. |
Elkészítése
6 tojássárgáját habosra keverünk 125 g cukorral, majd 125 g darált diót, 2 kanál szitált zsemlemorzsát és 6 tojásfehérjéből vert kemény habot keverünk hozzá.
Kivajazott tepsiben megsütjük, a hosszából levágunk egy 3 cm széles csíkot és félretesszük.
A lapot most vastagon megkenjük barackízzel, és összesodorjuk.
A levágott csíkból kerek lapocskákat szúrunk ki. Ezek lesznek a ágai.
1/4 kg vajból, 4 evőkanál cukorból, 2 tojássárgájából kevés feketekávéban megpuhított 10 dkg csokoládéból gőz fölött sűrű krémet keverünk. Bevonjuk vele a ruládot, és itt-ott ráragasztunk egyet a kiszúrt korongokból, amelyeket szintén bevonjuk a krémmel.
Csillagnyomó csővel hullámos hosszanti krémcsíkokat nyomunk a bevonatra, hogy a fakérget utánozzuk vele, majd helyenként meghintjük hosszúkásra vagdalt pisztáciával vagy spenótlével megfestett mandulacsíkokkal. Ezzel utánozzuk a fatörzsön lévő mohát.
Forrás itt található: