Csodás vargabéles – Nem kéretném magam egy kóstolásra!!







Hozzávalók
Hozzávalók
50 dkg túró,
5 dl tejföl,
 10 dkg száraz finom metélt,
10 dkg vaj,
10 dkg mazsola,
30 dkg cukor,
8 tojás,
 1 csomag réteslap,
1 citrom reszelt héja,
1 csomag vaníliás cukor.


Elkészítése

A tejfölből krémsajtot készítünk úgy, hogy legalább két órán át szalvétába kötve felfüggesztjük és kicsurgatjuk a savóját.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, beletesszük a szitán áttört túrót, krémsajtot, mazsolát, vaníliás cukrot, a citrom héját, a kifőtt finom metéltet és összekeverjük.
Ezután a másik fele cukorral felvert tojásfehérje habját finoman fakanállal belekeverjük.


A vajat felolvasztjuk és bekenjük vele a tepsi alját.
Alulra egy réteslapot teszünk, rá a harmadrész masszát, majd réteslappal lefedjük és vajjal meglocsoljuk. Ezt a műveletet ismételjük addig, amíg az alapanyag elfogy.
A tetejére réteslap kerüljön, két rétegben.
Nem szabad gyorsan sütni, legjobb, ha egy nagyobb tepsibe vizet teszünk, s ebbe helyezzük a teli tepsit, 3/3 órán keresztül sütőben sütjük.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...