Hozzávalók
50 dkg vaj,
50 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
25 dkg darált dió,
1 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
a diókrémhez:
20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 15 darált dió, 1 dl rum. |
Elkészítése
Az előkészített hozzávalókat összekeverjük, majd lágy tésztává gyúrjuk. Mindezt ajánlatos a felhasználás előtti napon elkészíteni, és legalább egy éjszakára a hűtőben tartani.
Másnap a hűtőből kivéve, sodrófával, kinyújtjuk, a tésztát úgy, hogy egyenletes fél cm-es vagy egy kicsit még vékonyabb legyen.
Pogácsaszaggatóval tetszés szerinti méretű korongokat szúrunk ki a tésztából. A körök szélén megmaradt tésztát újra összegyúrjuk, nyújtjuk, majd ebből is korongokat szaggatunk.
Ezután a kör alakú lapocskákat tepsiben aranysárgája sütjük.
Összekeverjük a diókrémhez valókat és minden második lapra rakunk belőle egy halommal. Lefedjük egy üres tésztalappal és kissé összenyomjuk.
LINZER KISZÚRÓ ITT TALÁLHATÓ
590 Ft akciós áron
KATT IDE
Forrás itt található: