Hozzávalók
4 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
1 dl tej
1 dl olaj
fél tasak sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál instant kávépor (neszkávé)
A krémhez:
2 csomag karamelles pudingpor 5 dl tej 4 evőkanál cukor 20 dkg vaj 4 evőkanál porcukor A tetejére: 5 dl habtejszín 3 evőkanál cukor 1 evőkanál olaj |
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral összekeverjük. A tejet, az olajat és a vaníliát is hozzáadjuk. Jól kikeverjük és a lisztet, a kávéport és a sütőport is beledolgozzuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük, a szokásos módon megfőzzük. Azért használunk kevesebb tejet, hogy sűrű pudingot kapjunk. A vajat a porcukorral kikavarjuk és a kihűtött pudingot hozzáadjuk. A kihűtött lapra kenjük a krémet. A habból 50 ml-t félreteszünk, a többit felverjük. A 3 evőkanál cukrot felmelegítjük, majd hozzáöntjük az 50 ml tejszínt és az olajat, vigyázzunk mert a karamell habzani kezd. A krémre kenjük a felvert habot, majd rácsöpögtetjük a kihűtött karamellt. Kanál segítségével kissé beledolgozzuk, majd hűtőbe tesszük pár órára a süteményt.
Forrás itt található: