Bajadéra szelet – csokis diós varázs sütés nélkül!!








A sütőt felejtsd el, ez a finomság pillanatok alatt elkészül és tényleg nem lehet betelni vele! A masszába akár rumaromát is keverhetünk, így még ízesebb lesz!



Hozzávalók:
16 evőkanál víz
15 dkg cukor
30 dkg háztartási keksz
30 dkg dió
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
csipetnyi só
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj


Elkészítése
A vizet a cukrot és a sót összekavarjuk, felforraljuk. Amikor a cukor elolvadt és szirupossá vált, hozzáadjuk a darált kekszet és a darált diót. A massza sűrű lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. A masszát két részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. Kisebb süteményformát kibélelünk fóliával és a kakaós massza felét belesimítjuk, befedjük a másik masszával. Annál magasabb lesz a sütemény, minél kisebb formába simítjuk. Majd rásimítjuk a kakaós masszát. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük, hűtőbe tesszük. Amikor szilárd állagú, szeleteljük.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...