Tűzoltó szelet







Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
23 dkg finomliszt
2 kk. sütőpor
2 csg vaníliás cukor
12 dkg vaj
2 db tojás
A töltelék tetejére:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
15 dkg finomliszt
1,5 tk őrölt fahéj




A töltelék hozzávalói:
2 csg vaníliás pudingpor
4 ek cukor
1,5 tk őrölt fahéj
7 dl meggybefőttlé
7 dl meggybefőtt

Tetejére:
1/2 liter tejszín


Elkészítése
A tésztához valókat összegyúrjuk, sütőpapírral fedett 20×30 cm-es tepsibe nyomkodjuk./elég lágy tészta,nem igazán nyújtható/.
A levét a befőttnek leszűrjük,majd 7 dl kiegészítjük vízzel.
Én,általam eltett magozott meggyet használtam.
Így egy másik üvegből kitudtam egészíteni a meggylét.
Rárakjuk a kimagozott meggyet. Ezután a vanília pudingot, a cukrot és a fahéjat a meggy levével felfőzzük, még melegen a tésztára öntjük. Utána a töltelék tetejére valókat összekeverjük.
Egy morzsalékos tészta lesz,amit a meggyleves pudingra rámorzsolunk.
190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt kisütjük.
Amikor kihűlt 1/2 liter növényi tejszínt felverünk, és a tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...