Morzsás barackos pite







Hozzávalók
A tésztához:
25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
3 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg tehéntúró
1 tojás
4 evőkanál olaj

A töltelékhez:
2 üveg befőtt sárgabarack



A morzsához:
10 dkg őrölt mandula
10 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor

A tetejére:
1/2 dl baracklé
vágott pisztácia


Elkészítése
A barackbefőttet leszűrjük. A morzsához valókat kézzel durva morzsára összedolgozzuk.

A tészta hozzávalót gyors mozdulatokkal morzsásra összegyúrjuk, majd lisztezett munkalapon cipóvá formázzuk. A tésztát kb. 30 cm átmérőjű lappá nyújtjuk, és kerek (26 cm) tortaformába terítjük, hogy pereme is legyen. Jól belenyomkodjuk.

A tésztára rakosgatjuk a fél befőtt barackok nagy részét, a morzsát egyenletesen rászórjuk. A félretett fél barackokat is rárakosgatjuk, és 180 C-fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. 

A tésztát kicsit hűlni hagyjuk, majd a baracklével meglocsoljuk, a pisztáciával megszórjuk, és ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...