Almás-diós pite







Hozzávalók
Hozzávalók 40×30-as tepsihez:

A tésztához:
• 60 dkg finomliszt
• 40 dkg margarin
• 20 dkg cukor
• 1 cs sütőpor
• 3 db tojás sárgája
• 2 evőkanál tejföl
• csipet só

A tészta lekenéséhez:
• 1 db tojás

• A töltelékhez:
• 3 kg alma
• őrölt fahéj, ízlés szerint
• 10-20 dkg cukor almától függően
• 20 dkg darált dió
• 10 dkg mazsola

A díszítéshez:
• porcukor


Elkészítése

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle és hűvös helyen, fél órát pihentetjük. A mazsolát beáztatjuk, lecsepegtetjük.
A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, megszórjuk a darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket,rászórjuk a mazsolát majd befedjük a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...