Hozzávalók
6 tojás fehérje
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
9 tojás sárgája 6 evőkanál cukor 4 tasak vaníliás cukor 5 evőkanál kukoricakeményítő 20 dkg vaj 5 evőkanál porcukor 7 dl tej A tetejére: 3 tojás fehérje 15 dkg porcukor 5 dkg csokoládéreszelék |
Elkészítése
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, a lisztet és a sütőport is belekeverjük, majd egy kiolajozott tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokos sütőben 35 percen át sütjük, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült. Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját egy edénybe tesszük és kikavarjuk a cukorral, vaníliás cukorral és a keményítővel, majd felöntjük a tejjel és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd lehűtjük. A vajat és a porcukrot krémesre kavarjuk és összedolgozzuk a hideg krémmel. A tésztára halmozzuk a krémet és hűtőbe tesszük. A tojások fehérjét a cukorral együtt egy tálba tesszük és vízgőz fölött felverjük, majd a krémre halmozzuk, a csokoládéreszelékkel megszórjuk és szeletelhetjük.
Forrás itt található: