Hatlapos







Hozzávalók
60 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 dl tejföl
3 db tojás
2 dkg szalalkáli



A krémhez:
20 dkg kristálycukor
5 dkg kakaópor
10 dkg margarin
10 dkg vaníliás pudingpor
1,2 liter tej
kevés rum


Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,6 részre vágjuk,majd 6 cipót formálunk belőle.
Mindegyiket egyenként kinyújtjuk és egymás után nagy gáztepsi hátán megsütjük.

A krém készítése:
A vanília pudingport a tejjel,cukorral,kakaóporral sűrűre,csomómentesen felfőzzük.
A pudingba belekeverjük a margarint és ízlés szerinti rumot(rum elhagyható).
A lapokat betöltjük a meleg pudingos krémmel és a hűtőbe tesszük megdermedni.
Tálalás előtt vaníliás porcukorral meghintjük a süteményt.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...