Vajas kifli







Hozzávalók:
 Hozzávalók:
70 dkg liszt 
2 db tojás
2 dl kefir
1 dl étolaj 
1 mokkáskanál só 
5 dkg élesztő
1,5 dl tej 
2 evőkanál cukor
15 dkg reszelt sajt
1 egész tojás a lekenéshez 
25 dkg vajas margarin
2 teáskanál só


Elkészítése
A lisztet, a tojást, a kefirt, étolajat, sót, a felfuttatott élesztős tejet a cukorral összekeverjük, és alaposan kidolgozzuk, majd végül 12 részre osztjuk.
 A sóval kikevert margarint 6 részre osztjuk. A tésztagombócokból egyenként kb. 30 cm átmérőjű, kör alakú lapokat nyújtunk.
 Fogunk egyet, megkenjük margarinnal, befedjük egy másik lappal és derelyevágóval 16 részre osztjuk. Ezután feltekerjük a szélesebb végénél kezdve.
 Így folytatjuk kettesével, míg el nem fogynak a lapok. 


Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, majd kb. fél órát kelesztjük, végül 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...