Szalagos fánk







Hozzávalók:
½ kg liszt
2 dkg élesztő
5 dkg porcukor
5 dkg olvasztott vaj
2 tojás sárgája
0,5 dl rum
1 késhegynyi só
kb. ½ l tej

A sütéshez:
Olaj

Elkészítése
Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,hozzá keverjük a sót ,porcukrot .
A liszt közepébe mélyedést készítünk,bele ütjük a tojás sárgákat.
Hozzá öntjük a rumot is,a megkelt élesztőt és a többi langyos tejjel jól kidolgozzuk.

Utolján adjuk hozzá az olvasztott vajat és szép szálasra kidagasztjuk.
Kelesztő tálba téve,a tetejét kevés liszttel megszórva ,a tál fedelét rátéve duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítva,ujjainkkal szét nyomkodjuk és fánk szaggatóval kiszúrjuk.
Ujjunkkal a közepét kissé benyomjuk.
Sütéskor először a a felső felét tesszük az olajba.
Még fél órát kelesztjük,a fánkokat letakarjuk és közepesen forró olajban kisütjük.
Először fedő alatt,majd fordítás után fedő nélkül sütjük.
Vaníliás porcukorba forgatjuk a még meleg fánkokat és baracklekvárral fogyasztjuk.

Fánkszaggató Kattints a képre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...