Sport szelet







Hozzávalók:
1.5 dl tej
1 db rum aroma
3-4 evőkanál kakaó
25 dkg cukor
25 dkg margarin
1/2 kg darált háztartási keksz
1 cs.van.cukor
meggylé az összeállításhoz el is hagyható,
de akkor a tej mennyisége 2 dl legyen.

Tetejére:
15 dkg tortabevonó
2 evőkanál olaj

Felét meggyesen készítve:
30-40 dkg magozott meggy

Elkészítése
A tejet felforraljuk,tűzről levéve beletesszük a margarint,hagyjuk hogy elolvadjon benne. Beleöntjük az aromát. Egy edénybe tesszük a kekszet,cukrot és a kakaót,van.cukrot,jól összekavarjuk és hozzáöntjük a margarinos tejet,és az összeállításhoz szükséges meggylevet. 

Egy tálcára szétnyomkodjuk a masszát,a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk az olajjal,és rásimítjuk a tetejére. Kb 1 órára hűtőbe tesszük. Egyszerre ebből a tészta mennyiségéből sima és meggyes sportszeletet is lehet készíteni. A tésztát két fele vesszük,felét szétnyomkodjuk a fele tálcán. A másik feléhez hozzáadjuk a magozott meggyet,és összegyúrjuk.A tálca másik felére nyomkodjuk,és ugyan úgy bevonjuk csokival. 


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...