Rumos kókusztorta – fél óra alatt elkészíthető, az íze pedig mennyei! Beleszerettem ebbe a sütibe







Hozzávalók:
a laphoz:

6 tojás fehérje
30 dkg cukor
35 dkg kókuszreszelék

A csokis réteghez:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
4 evőkanál habtejszín

A krémhez:
5 dl habtejszín
2 evőkanál cukor
3 evőkanál rum aroma
1 vaníliarúd belseje

A tetejére
5 dkg csokoládéreszelék
5 dkg kókuszreszelék

Elkészítése
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egy sütőformában elsimítjuk. 160 fokos sütőbe tesszük 4-6 percre. Figyeljünk, mert könnyen megég, ha a teteje aranyszínű kivehetjük a lapot! A csokoládét apróra tördeljük és gőz fölött megolvasszuk, majd hozzákeverjük a kakaót, a cukrot és a tejszínt. Ezt követően eloszlatjuk a kókuszos lap tetején. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a rum aromát és a vaníliát, majd a csokoládés rétegre halmozzuk

. Majd megszórjuk a csokoládéreszelékkel és a kókusszal. Legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük, majd szeletelhetjük is. Óvatosan kell szeletelni, mert a kókuszos lap nagyon törékeny!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...