Gyermekkorunk kedvence a bodzaszörp






Ki ne szerette volna ezt a kellemesen hűsítő, aromás édes nedűt? Nálunk a baj mindig akkor kezdődött, amikor nem volt elég türelmünk ahhoz, hogy kivárjuk, míg elkészül. Így mire elérte volna a tökéletes aromát, már alig maradt valami az üveg aljában. Bodzaszörpből sosem lehet annyit készíteni, hogy elég legyen. Használjuk ki a friss virágokat, majd szárítsuk télire is, melyet leginkább majd tea készítéséhez alkalmazhatunk. Tudtad, hogy a bodzát nem csak szörpnek vagy teának használhatod?




Hozzávalók:
10-12 nagyobb méretű bodzavirág, 
1 kg cukor (helyettesíthetjük mézzel is),
 2-3 nagy citrom, 
8 gramm friss élesztő, 
8 liter hideg szénsavmentes víz, 
egy 10 literes üveg.


Elkészítése
A virágokat alaposan mossuk meg, majd tegyük őket az üveg aljára, adjuk hozzá a cukrot, és a szeletekre vágott citromot. Keverjük el, és hagyjuk egy napig állni. Másnap töltsük hozzá a vizet és adagoljuk bele az egészbe az élesztőt, majd keverjük jól el. Fedjük le az üveget egy gézdarabbal, és tegyük meleg, napos helyre, hagyjuk ott állni 2-3 napot.

Minden reggel és este kavargassuk jól meg. Közben kóstolgassuk, az ízéből tudni fogjuk, hogy mikor van készen. Szűrjük le, és tegyük a hűtőbe. Hidegen sokkal finomabb íze van. Két hét folyamatos fogyasztás után, csodákat művel a kimerült idegekkel, jó hatással van a fáradtság és stressz leküzdése ellen is.



Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...