A darált kekszet mindenki szereti, ezt a receptet viszont imádni fogjátok! VIDEÓVAL









Gyerekkorunk kedvence a legtöbb háztartásban fellelhető darált keksz. Anyukák és nagymamák boldogan készítették el vasárnaponként, az egész család örömére. Nézzük most egy kicsit másképp. A hagyományosan induló darált keksz elkészítése végén igazán érdekes és ínycsiklandozó dolog fog kisülni belőle.



Hozzávalók:
Hozzávalók a kekszhez: 1 csésze (225 g) víz, ½ csésze (113 g) vaj, ½ teáskanál vanília-kivonat, 2 evőkanál barna cukor, ¼ teáskanál só, 1 csésze (143 g) liszt, 3 tojás.

Bevonat: ¼ csésze (113 g) cukor, ¼ teáskanál só, 1 teáskanál fahéj.


Elkészítése
Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy edényben keverjük el a vizet, a cukrot, a sót és a vajat. Addig kavargassuk alacsony lángon, míg a vaj felolvad, és csomómentes lesz. Ezután egy habverő segítségével keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, míg jól összeáll, és adjuk hozzá a tojásokkal elkevert vaníliát.

A massza állaga olyan kell legyen, mint a burgonya püréé, ekkor töltsük bele egy habzsákba, és a sütőpapírral kibélelt serpenyőbe nyomjuk rudacskákat belőle. Kb. 15-20 percig süssük őket. Hagyjuk ezután állni tíz percig, majd forgassuk a cukros, sós, fahéjas keverékbe mindeniket. Ezt a műveletet megkönnyíti, ha a keveréket egy zacskóba tesszük, és abba dobjuk a kekszeket egyenként, így minden oldalát befedi a cukor. A kekszek sülési ideje alatt éppen elegendő időnk lesz elkészíteni a csokoládés masszát.

Hozzávalók: 1 pohár / 180 g keserű csokoládé apróra vágva, 2 ½ csésze ( 570 ml ) tej, ½ teáskanál kukoricakeményítő / kukoricaliszt, ¼ teáskanál vanília

Elkészítés:

1. Egy nagy nehéz serpenyőbe melegítsük fel a tejet

2. Keverjük bele a csokoládét , míg az megolvad

3. Keverjük el a kukoricakeményítőt egy kevés vízzel, és adjuk a csokoládéhoz

4. Közepes lángon főzzük , közben folyamatosan kevergessük, amíg elkezd bugyborékolni. Csökkentsük a hőt , és főzzük 2 percig állandó kevergetés mellett, amíg besűrűsödik.

5. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a vaníliát.

6. Tegyük egy mutatós tálba és mártogassuk bele a kekszeket.
Hozzávalók a kekszhez: 1 csésze (225 g) víz, ½ csésze (113 g) vaj, ½ teáskanál vanília-kivonat, 2 evőkanál barna cukor, ¼ teáskanál só, 1 csésze (143 g) liszt, 3 tojás. Bevonat: ¼ csésze (113 g) cukor, ¼ teáskanál só, 1 teáskanál fahéj.
Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...