Fekete-fehér krémes







Hozzávalók:
Sötét tészta
5 tojásfehérje
15 g cukrot
15 dkg apróra vágott pirított mogyoróval
3. étcsokoládé (20 dkg )
3 evőkanál liszt
1 / 2 zacskó sütőpor

Fehértészta
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
5 evőkanál liszt
1 / 2 zacskó sütőpor
1 evőkanál olaj

krém
10 tojás sárgáját
20 g cukrot
1 tasak vaníliás puding
3 dl tej
1. vaj vagy margarin
10 dkg durvára őrölt mogyoró


Elkészítése
a fehér tésztához a fehérjét keményre felverem , majd a többit is hozzákeverem , 
a sötét tésztához felverem a fehérjét, a csokit felolvasztom , s a többit is hozzákeverem , 
25 x 37 cm - s kivajazott tepsibe megsütöm külön -külön , 180 fokon 20 perc alatt .


a krémhez a tojássárgákat, cukrot, tejet, pudingot, összekeverem és gőz felett sűrűre fözöm .
még melegen keverem hozzá a vajat és a darált mogyorót .
a krémet hagyom kihülni , 
a sötét tésztára kenem a krém flét, ráteszem a fehér lapot , s azt is megkenem a krémmel , 
hűtőbe teszem , később szeletelem .


Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...