Fehér -fekete sütemény







Hozzávalók:
A fekete réteghez:
15 dkg margarin
4 evőkanál cukor
3 evőkanál kakaópor
2 tojás
20 dkg darált keksz
7 dkg kókuszreszelék
5 dkg darált dió
1-2 dl tej
A fehér réteghez:
12,5 dkg margarin
1 dl sűrű tejföl vagy tejszín
2 evőkanál főzés nélküli vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál "Vénusz sütőmargarin

Elkészítése
A fekete réteghez megolvasztjuk a margarint a cukorral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojást, és addig keverjük, amíg besűrűsödik. Ekkor azonnal levesszük a tűzről, és beletesszük a kekszet, a kókuszreszeléket, a darált diót, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Kb. 20x20 cm-es tepsi alján elterítjük. 

A fehér réteghez kikeverjük a margarint, a tejfölt és a pudingport. Hozzáadjuk a cukrot, és könnyű krémmé keverjük, rásimítjuk a kekszes rétegre.

Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük a margarint, langyosra hűtjük, majd rákenjük a krémre. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd kockákra vágjuk


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...