Citromos-krémsajtos szelet




kép


Hozzávalók:
 24 x 34 cm tepsihez 
3 tojás
3 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
1 evőkanál hideg víz
1 teáskanál vanília 
egy citrom reszelt héja
eper lekvár


A citromos krém
400 ml tej
3-4 evőkanál cukor
2 tojássárgája
50 gr kukoricakeményítő
2 evőkanál citrom lé
egy citrom reszelt héja
50 gr vaj
3 g zselatin


A tejszín sajt:
250 g krémsajt
100 ml tejszín, a felvert tejszín
3 g zselatin

A tejszínhabot:
150 gr tejszin 
2-3 evőkanál porcukor, 

reszelt csoki a díszítéshez


Elkészítése

a fehérjét, cukrot habosra kikeverem mixerrel, hozzáadom a tojások sárgáját, de egyesével. 
most már a lisztet, sót, citrom héját, olajat, vizet is belekeverem . 
a tepsibe öntöm és 180 fokon 20 percig sütöm , kihütöm .

a krémsajthoz a tejszint felverem a cukorral, majd hozzáöntöm a feloldott zselatint is . 

a citromos krémhez :
a tojássárgát, cukrot krémesre kidolgozom , hozzáadom a keményitőt, tejet, s az egészet gőr felett sürüre fözöm , 
ha kész leveszem a gázról , belekeverem a citrom levet, héját, vajat . 

a tésztát kétfelé vágom , megkenem a lekvárral, ráboritom a másik lapot . 
arra simitom a krémsajtos krémet, majd a citromos krémet, arra pedig tálaláskor a tejszint kanalazom . 

Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...