Megosztás
Ezt a finomságot ízlésesen becsomagolva még akár ajándékként is
adhatjuk. Sokkal nagyobb öröm saját készítésű meglepetést adni és kapni
is. Persze lehet, hogy el fog fogyni, mielőtt be tudnánk csomagolni
Elkészítés:
Turmixgépben aprítsuk fel a kekszet (vagy daráljuk le).
A krémsajtot is öntsük a gépbe.
Addig turmixoljuk, amíg egységes, gyúrható massza nem formálódik. Kb. 2,5 centis labdácskákká formáljuk a tésztát.
10 percre tegyük őket a fagyasztóba.
A csokit mikróban megolvasztjuk, alacsony hőfokon, nehogy megégjen.Vagy melegítsük egyszerre mindig csak egy kis ideig, és keverjük meg gyakran.
Addig kevergessük, míg az összes csoki el nem olvad.
Fogpiszkáló, vagy kanál segítségével belemártjuk a golyókat a csokiba, és a felesleges csokit hagyjuk lecsorogni.
Ha szükséges, olvasszunk még csokit. A golyócskákat sütőpapírra sorakoztatva hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen rajtuk.
Csorgassunk a tetejére olvasztott mogyoróvajat, vagy bármit, ami tetszik és színben egy kicsit eltér a csoki bevonatunktól.
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Hozzávalók:
1 csomag vajas keksz 200 g lágy krémsajt 200-300 g csoki (olvasztva) olvasztott mogyoróvaj a díszítéshez (vagy lehet cukormáz, olvasztott fehércsoki, vagy ami tetszik) |
Elkészítés:
Turmixgépben aprítsuk fel a kekszet (vagy daráljuk le).
A krémsajtot is öntsük a gépbe.
Addig turmixoljuk, amíg egységes, gyúrható massza nem formálódik. Kb. 2,5 centis labdácskákká formáljuk a tésztát.
10 percre tegyük őket a fagyasztóba.
A csokit mikróban megolvasztjuk, alacsony hőfokon, nehogy megégjen.Vagy melegítsük egyszerre mindig csak egy kis ideig, és keverjük meg gyakran.
Addig kevergessük, míg az összes csoki el nem olvad.
Fogpiszkáló, vagy kanál segítségével belemártjuk a golyókat a csokiba, és a felesleges csokit hagyjuk lecsorogni.
Ha szükséges, olvasszunk még csokit. A golyócskákat sütőpapírra sorakoztatva hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen rajtuk.
Csorgassunk a tetejére olvasztott mogyoróvajat, vagy bármit, ami tetszik és színben egy kicsit eltér a csoki bevonatunktól.
Forrás itt található: