Túró Rudi házilag









Hozzávalók:
10 db termetesebb rudihoz:
25 dkg túró
1 narancs reszelt héja,és leve
4 teáskanál zselatin (kb. 10 g)
5 g hideg víz
5 evőkanál porcukor
kb. 20-25 dkg étcsokoládé


Elkészítés:
Mindenek előtt a túrót egy nagyobb tálba (amiben a későbbiekben összedolgozzuk majd a masszát) áttörjük egy szűrőn. Hozzáreszeljük a megmosott narancs héját, hozzáadjuk a porcukrot
A zselatint beáztatjuk. Porzselatin esetén a következőkre figyeljünk: a zselatin mennyiségének ötszörösébe áztassuk be. 


Vagyis egy rész zselatint 5 rész,(ha a gyümölcs levét is felhasználójuk,azt is mérjük meg,és kevesebb vízet fogjunk) hideg vízben kell megduzzasztani. Esetünkben 4 teáskanál (nem púpozott) zselatint használunk, ami összességében 10 gramm. Ehhez mérten 50 gramm hideg vizet öntünk a porra, elkeverjük, és hagyjuk, hogy a zselatin megduzzadjon. A megduzzadt zselatint megolvasztjuk, majd robotgéppel alaposan belekeverjük a túrós masszába.
A kész, kikevert masszát minimum fél órára a hűtőbe tesszük.Hengereket sodrunk,zsírpapírra tesszük,egy tálcára,és betesszzük a fagyasztóba kis időre.
.
Míg a túrós rudak a fagyasztóban hűsölnek, elkezdjük olvasztani a csokoládét. 
Zsírpapírra kávéskanállal csíkokat húzunk,arra helyezzük majd a rudikat.
Egy széles szűrő lapáttal,beleengedjük a rudikat a csokiba,és ráhelyezzük a csokicsíkokra.Már csak meg kell várni hogy megdermedjenek


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...