Tepsis rakott hús










Hozzávalók 6 személyre:

• 1 kg sertés comb /lehet csirke, pulyka/
• 1,5 kg burgonya
• 8 szelet bacon vagy húsos füstölt szalonna
• 60 dkg mirelit vegyes zöldség/zöldborsó, sárgarépa, kukorica/
• 5 dkg vaj
• étolaj
• grillfűszer
• ételízesítő
• őrölt fekete bors
• 1 nagy doboz tejföl
• 20 dkg trappista sajt


Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk és félig megsütjük. A húst felszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk, grillfűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük. A zöldségeket vajon megpároljuk, sóval és borssal ízesítjük. A sajtot lereszeljük. A tepsi aljára sorba rakjuk a szalonna szeleteket, erre egy sor burgonyát teszünk. A burgonyára rárakjuk a hússzeleteket szép sorban. A húst betakarjuk a párolt zöldséggel majd ismét egy sor burgonya következik.


 A végén megkenjük a tetejét tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Kicsit macerásnak tűnik de nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...