Roppanós-sós kifli










Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1/2 evők. cukor
1/2 evők. só
1 tojás sárgája
1 dl étolaj
1/4 l tej
12,5 dkg margarin
1 egész tojás a kenéshez
szezámmag, köménymag, reszelt sajt, ízlés szerint


Elkészítése:
A meglangyosított tejet egy kelesztő tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Pár perc múlva hozzáadjuk a tojás sárgáját, a lisztet, a sót, elkeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk az étolajat is, amivel összeállítjuk a tésztát. Letakarva jó 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk a tésztát, és 4 cipót formázunk belőle.


Minden cipót egyenként kerekre nyújtunk, átlósan felvágjuk úgy, hogy 8 kiflit tudjunk formázni belőlük. Egy gáz tepsit vastagon kikenünk a 12,5 dkg margarinnal, erre helyezzük a kifliket, megkenjük felvert tojással, meghintjük sóval, megszórjuk szezámmaggal, vagy sajttal ízlés szerint. 20-30 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben sütjük.

Megjegyzésem: 

Kiflink igen finom, ropogós lesz a margarintól, amivel a tepsit kikenjük, mert sütés közben felszívja.



Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...