Csodásan mutat és nagyon ízletes! Az elkészítése egyszerű, ajánlom mindenkinek!
Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
15 dkg cukor
35 dkg liszt
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
20 dkg cseresznye
A krémhez:
4 dl tej 1 tasak vaníliás pudingpor 2 dl habtejszín 1 tasak habfix 3 evőkanál cukor 1 teáskanál vaníliaaroma A tetejére: 10 dkg csokoládé 1 dl habtejszín |
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral felverjük, amikor már krémessé válik, hozzáadjuk a tejet és az olajat is. Jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük. A tésztát kettőbe osztjuk, az egyik adagba belekeverjük a kakaóport. Kiolajozott tepsibe öntjük a fehér tésztát, erre kerül a kakaós változat. A cseresznyét lecsöpögtetjük és eloszlatjuk a sütemény tetején, megvárjuk amíg “belesüpped” majd 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A tejet, a cukrot és a pudingport egy edénybe öntjük és a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd kihűtjük. A habot felverjük és mikor a puding kihűlt, hozzáadjuk. A megsült piskóta tetején eloszlatjuk, hűtőbe tesszük 15 percre. A csokoládét felolvasztjuk és a habot is felverjük, a kihűtött csokoládét belekeverjük és óvatosan eloszlatjuk a krém tetején. Hűtőbe tesszük és amikor a krém már elég szilárd, szeletelhetjük is.
Forrás itt található: