Csokoládés mennyország, kényeztető fincsiség az ünnepre…








Hozzávalók a laphoz:

40 dkg csokoládé süti szelete (bolti kekk)
4 evőkanál sótlan vaj

A csokoládé moussehoz:

5 dkg félédes csokoládé
2,5 dl hideg tejszín
3 nagy tojásfehérje

A tetejére:

1 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál vanília-kivonat
3,5 dl habtejszín
3 dkg csokoládé


Elkészítése:

A kekk tésztát kis darabokra tördeljük és hozzákeverjük a felolvasztott vajat, ezt követően egy sütőformába nyomkodjuk és 160 fokos sütőben 10-12 percen át sütjük, majd kihűtjük. Közben a csokoládét felolvasszuk és hozzáadjuk a tejszín negyedét, összekeverjük és hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjéket robotgéppel felverjük, majd a maradék habot is és összekeverjük, hozzáadjuk a csokoládés habot is. Ráhalmozzuk a tésztára, eldolgozzuk és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. 


Közben a habot felverjük és hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd bevonjuk vele a tetejét és megszórjuk a csokoládédarabokkal, ezt követően lehűtjük és szeletelhetjük.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...