Csokoládés habcsók szelet – egyszerű és remek sütemény! Imádjuk!







 A habcsók könnyen elkészíthető, mégis jól mutat. A végeredmény egy nagyon csokis és dekoratív sütemény! :)

Hozzávalók:

13 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
2 tojás
10 dkg porcukor
8 dkg liszt
5 dkg mogyoró
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor


A habcsókhoz:

3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé

A tetejére:

125 ml tejszín
10 dkg mogyorós csokoládé


Elkészítése:

A vajat és az étcsokoládét felolvasztjuk, majd 5 percet hagyjuk hűlni. A tojásokat közben habosra verjük és belekeverjük a cukrot, a lisztet, a kakaóport és a felaprított mogyorót. Miután krémes állagúvá vált a keverék, összedolgozzuk a felolvasztott csokoládéval és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 35 percen át sütjük. Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Az olvasztott csokoládét belekeverjük, de nem oszlatjuk el teljesen, így mintás hatást érünk el. A kemény tojáshabot a sütemény tetején óvatosan eloszlatjuk és 180 fokos sütőben 8-10 percig sütjük. A tejszínt és az apróra tördelt mogyorós csokoládét egy edénybe öntjük és felmelegítjük, hagyjuk egy kicsit hűlni és a habcsók tetejére csorgatjuk. Lehűtve kínáljuk.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...