Hozzávalók
200 g étcsokoládé
8 tojás
400 g vaj
230 g cukor
2 tasak vaníliás cukor
só, 20 g őrölt mandula
2 teáskanál sütőpor
1 kakaós puding
500 ml tej
200 g tejszin
150 g étcsokoládé
Elkészítése:
A csokit felolvasztom , tojásokat szétválasztom , a 16 dkg vajat kikeverem a 16 dkg cukorral, vaniliával, s a sóval. hozzáadom a tojássárgákat , mandulát, sütőport, csokit, s a végén a felvert fehérjét s . 2 felé elosztom a tésztát és külön-külön megsütöm 20 perc alatt a 15 dkg csokit is felolvasztom , a cukrot, tejet, pudingot megfözöm , majd a csokit is beleforgatom óvatosan . a felvert tejszint a végén kanalazom bele, a tésztákat félbe vágom , megkenem a krémmel, s hütőbe rakom , később szeletelem fel . tetejére csokit reszelek |
Forrás itt található: