Burgonya krokett, fokhagymás mártogatóssal – ropogós finomság, egyszerű recept







Hozzávalók

60 dkg burgonya
5 dkg zsemlemorzsa
1 tojás
2 teáskanál vaj
petrezselyem zöld
3 gerezd fokhagyma
só, bors

Panírhoz

2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa

Mártogatóshoz:


4 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
6 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Mikor langyos összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Majd 4-5 centiméteres rudacskákat formázunk belőle és vastagon bepanírozzuk őket tojással és zsemlemorzsával. Forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy ne szívja be az olajat. Közben elkészítjük a mártogatóst. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és megborsozzuk, már kész is. Melegen tálaljuk.



Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...