Megosztás
Hozzávalók:
6 tojás szétválasztva
6 ek porcukor
4 ek rétesliszt
2 ek kakaó
1/2 cs. sütőpor
kb. 1 dl olaj
2 cs. vaníliás puding
8 dl tej
1 doboz tejföl
1 zacskó vaníliás cukor
tetejére: reszelt csoki vagy fahéj
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta 3/4-ét, majd a langyos pudingot kiskanállal elosztjuk rajta és végül ráöntjük a maradék tésztát.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.
Amikor kész, még melegen rákenjük a vaníliás cukorral elkevert tejfölt és megszórjuk reszelt csokival vagy fahéjjal.
Latsia:
- hihetetlenül egyszerű, gyors és nagyon finom süti
- hosszúkás formában sütöttem, a puding belesüllyedt az alsó tésztába
- legközelebb nem teszek rá créme fraiche-t a tetejére, mert még azzal is savanykás, nemhogy tejföllel és abszolút nem hiányzik rá, mert amúgy is nagyon szaftos édesség
- tálalás előtt kell csak kivenni a formából, különben behorpad, ahogy az enyém:O)) persz ez nem ront az ízén, csak nem túl esztétikus
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
6 tojás szétválasztva
6 ek porcukor
4 ek rétesliszt
2 ek kakaó
1/2 cs. sütőpor
kb. 1 dl olaj
2 cs. vaníliás puding
8 dl tej
1 doboz tejföl
1 zacskó vaníliás cukor
tetejére: reszelt csoki vagy fahéj
Elkészítése:
A pudingot kb. 3-4 ek cukorral és 8 dl tejjel megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és apránként az olajat, végül a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a lisztes tojáshoz keverjük. |
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta 3/4-ét, majd a langyos pudingot kiskanállal elosztjuk rajta és végül ráöntjük a maradék tésztát.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.
Amikor kész, még melegen rákenjük a vaníliás cukorral elkevert tejfölt és megszórjuk reszelt csokival vagy fahéjjal.
Latsia:
- hihetetlenül egyszerű, gyors és nagyon finom süti
- hosszúkás formában sütöttem, a puding belesüllyedt az alsó tésztába
- legközelebb nem teszek rá créme fraiche-t a tetejére, mert még azzal is savanykás, nemhogy tejföllel és abszolút nem hiányzik rá, mert amúgy is nagyon szaftos édesség
- tálalás előtt kell csak kivenni a formából, különben behorpad, ahogy az enyém:O)) persz ez nem ront az ízén, csak nem túl esztétikus
Forrás és még több receptek:
