Megosztás
A töltelékhez:
25 dkg darált mák, 20 dkg cukor, 5 dkg dara, 3 dl tej, 5-10 dkg mazsola, 1/2 citrom reszelt héja, 2 tojásfehérje,
10 dkg baracklekvár, 1-2 alma
A tésztához:
40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1/2 sütőpor, 10 dkg cukor, 1 tojás, kis tejföl Először a tölteléket készítem el: A tejet a cukorral felforralom, belefőzöm a darát és a mákot. Kihűlés után hozzáadom a citromhéjat, mazsolát, 1-2 reszelt almát és a két tojás felvert fehérjét. |
A tésztához valókat összegyúrjuk, két lapba sodorjuk.
Az alsó lapot a tepsiben megkenjük lekvárral, rá a mákos töltelék és a másik lap.
Felvert tojással megkenem, megszurkálom és megsütöm.
Forrás itt található: