Meggyes-mákos – imádom sütni



 

Hozzávalók

Fehér tésztához:

    30 dkg liszt,
    5 dkg cukor,
    1/2 csomag sütőpor,
    15 dkg margarin,
    2 tojássárgája,
    1/2 dl tej



Mákos tésztához:
    15 dkg cukor,
    5 dkg margarin,
    20 dkg mák,
    2 dl tej,
    14 dkg liszt,
    1/2 csomag sütőpor,
    2 tojásfehérje felvert habja;
    ezenkívül, lekvár, magozott meggy

Máz:
    8 dkg porcukor,
    6 dkg margarin,
    1 evőkanál tej,
    1 evőkanál kakaó,
    2 púpos evőkanál csokoládés pudingpor


Elkészítés:
A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd kinyújtjuk mindkettőt. Az egyiket tepsibe tesszük és megkenjük lekvárral. Ezután a cukrot, a margarint, a mákot és a tejet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a felvert tojáshabot. Ezt a krémet a lekváros lapra öntjük. Megszórjuk bőven meggyel, majd betakarjuk a másik fehér lappal.

Megszurkáljuk, és sütjük.

A mázhoz a porcukrot, a margarint és a tejet felolvasztjuk, hozzákeverjük a pudingporos kakaót, és rövid ideig főzzük. A kihűlt tésztára öntjük, és elsimítjuk.



Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...