Kakaós grízes krémes




 A tésztához:
2 × 4 tojás
2 × 4 evőkanál cukor
2 × 3 evőkanál liszt
2 × 2 evőkanál kakaópor
2 × 1/2 csomag sütőpor

A grízkrémhez:
7,5 dl tej
6 púpozott evőkanál búzadara
5 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj
1 citrom reszelt héja

Szükséges még:
sárgabaracklekvár
kakaópor


Elkészítés:


2 csipet fahéj (el is hagyható, ha valaki nem szereti)
A piskóta hozzávalóiból két kakaós piskótalapot sütünk (ha valaki ügyes és szépen el tudja vágni a lapot, megsütheti egyben is a piskótát).
A krémhez a tejet a 5 dkg cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk, majd alacsonyabb lángon, folytonosan kevergetve hozzáadjuk a búzadarát és addig főzzük, míg besűrűsödik. Ezután levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Közben a vajat a porcukorral jól kikeverjük és eldolgozzuk benne a tejbedarát, valamint a citrom héját is belereszeljük.

 Az egyik kakaós piskótalapot vékonyan megkenjük sárgabaracklekvárral, erre kerül a grízes krém kb. 2/3 része. A másik piskótalapot is megkenjük lekvárral, majd a lekváros felével a grízes krémre borítjuk, kissé rányomkodjuk. A piskótalap tetejére a maradék grízes krém kerül, amit a fahéjas kakaóporral szórunk meg. Egy-két óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.

Boribonka receptje.






Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás és még több recept:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...